Maandag 27 juni 2016


Agro Care en Kesgro gaan activiteiten samenvoegen

De tomatenteeltbedrijven Agro Care en Kesgro gaan met ingang van 2016 hun activiteiten samenvoegen. De beide bedrijven kiezen voor deze fusie om hun assortiment te verbreden en daarmee hun klanten beter te bedienen. Na een samenwerking van 20 jaar, gaan de  bedrijven gezamenlijk verder onder de naam Agro Care. Deze fusie maakt vervolgstappen beter mogelijk.

Kesgro is in Wieringenmeer gevestigd naast Agro Care en heeft ook nog vestigingen in De Lier (Van Kester & Van Steekelenburg) en Agadir/Marokko (Quality Tomato Marocco). Agro Care heeft  vestigingen  in Wieringenmeer, Rilland en El Hamma/Tunesië (Desert Joy). De totale teeltoppervlakte wordt 153 hectare, waarvan 123 hectare in Nederland.

De ondernemers van Agro Care en Kesgro zien de fusie als een logische stap in de verdere ontwikkeling van hun ondernemingen.  “Wij hebben innovatie en samenwerking hoog in het vaandel staan. Deze fusie is dan ook een goede basis voor de toekomst”, aldus de ondernemers.

Over het nieuwe Agro Care

Agro Care teelt jaarrond een breed assortiment smaakvolle (tros)tomaten. Bij de keuze van de soorten die in aanmerking komen voor de teelt staan smaak, uiterlijk en houdbaarheid centraal. Het bedrijf luistert continu naar de wensen en behoeften van de consument en volgt trends in gezonde voeding, lifestyle en koopgedrag.  Agro Care behoort wereldwijd tot de grootste en meest innovatieve tomatenteeltbedrijven. Het bedrijf heeft een teeltoppervlakte van 153 hectare met vestigingen in Wieringenmeer, De Lier, Rilland, Agadir (Marokko) en El Hamma (Tunesië). Bij het bedrijf werken in totaal 90 medewerkers in vaste dienst, 550 medewerkers op flexibele basis en 250 medewerkers in Marokko en Tunesië. In 2015 bedroeg de gezamenlijke omzet ruim 100 miljoen Euro.