Samenwerkingen

Scroll
Partnerships

Omdat andere bedrijven veel werkzaamheden overnemen, kunnen wij doen waar we het beste in zijn: tomaten telen.

Waarom zou je alles zelf in huis willen houden, als anderen er beter in zijn dan jij? Intensief samenwerken met partners is al vanaf de start van Agro Care een belangrijke pijler onder ons succes. Genoeg specialisaties waarbij we graag gebruik maken van de kennis en expertise van bedrijven om ons heen.

Harvest house

Telen is één, verkopen is twee

Wij zijn Agro Care en wij zijn lid van Coöperatie Harvest House U.A.

Harvest House is een internationale organisatie van bevlogen en betrokken telers. Het is een van de grootste producentenorganisaties in vruchtgroenten van Nederland met een breed assortiment tomaten, paprika’s en komkommers. Een steeds groter deel hiervan is biologisch. Harvest House B.V. verzorgt de afzet van de producten van haar leden.

Wij telen op een innovatieve en duurzame manier hoogwaardige vruchtgroenten. En brengen die samen met de ketenpartners van Harvest House van de kas naar de consument. We zijn echte doeners. Doen het goed, doen het gewoon, doen het op onze eigen manier en doen het vooral samen. Want samen bereiken we meer.

Samen bouwen we aan een voedselketen die relevant is in de wereld. Want wij geloven dat iedereen in de wereld toegang moet hebben tot gezond, voedzaam en lekker eten.

Greenpack

Leaders of the pack

Een arbeidsintensief proces door nauw samenwerken sterk vereenvoudigen: het is de formule van Greenpack, een verpakkingsbedrijf in handen van vier grote telers. Agro Care is één van de initiatiefnemers. Met elkaar werken we elke dag aan het flexibel en efficiënt verpakken van onze tomaten: 100 miljoen kilo per jaar, verdeeld over 250 miljoen verpakkingen op een oppervlakte van 40 duizend vierkante meter met vestigingen in Maasdijk en Polen.

Greenblend

100% van het product benutten

Tomatenblend is een ideale kickstarter voor een groot aantal recepten, van pizza tot pasta. Bij Greenblend maken we die basis met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Reststromen van Agro Care krijgen hier een upgrade tot een hoogwaardig ingrediënt voor afnemers in de industrie en de foodservice. Ook de verkoop van Greenblend producten is in handen van Harvest House.

NL Jobs

Omdat de productie nooit stil staat

Veel in de Agro Care bedrijven is geautomatiseerd. Waar we nog handen nodig hebben, zijn het die van NL Jobs. Samen met andere Westlandse teeltbedrijven is Agro Care initiatiefnemer van deze uitzendorganisatie, gespecialiseerd in de glastuinbouw. Medewerkers die afkomstig zijn uit alle Europese landen steken elke dag de handen uit de mouwen voor alle werkzaamheden in de operatie.

NL Realty

Uitzendkrachten op een verantwoorde manier huisvesten

Uitzendkrachten die vanuit Oost-Europese landen naar Nederland komen om hier te werken in de kassen verdienen fatsoenlijke huisvesting. Daar zorgt NL Realty voor, dat daarvoor nauw samenwerkt met NL Jobs. NL Realty beschikt over een groot aantal huisvestingsmogelijkheden en coördineert alle diensten die nodig zijn om personeelsleden hygiënisch en verantwoord te laten wonen in de directe nabijheid van hun werk.

Nitea

Slimmer omgaan met arbeid en productie

In een grootschalig bedrijf als Agro Care is ‘big data’ ook ‘big business’. Uit die veelheid van data halen we essentiële informatie om de arbeid- en productieprocessen te optimaliseren. Het is werk dat we graag overlaten aan Nitea, een IT-bedrijf dat zich alleen maar focust op de glastuinbouw. Met continue innovatie op het gebied van automatisering verhogen we de efficiency fors.

Axia

Werken aan de tomaat van morgen

Smaak, stevigheid, houdbaarheid: essentiële aspecten van de tomaat die nog altijd verder kunnen worden geperfectioneerd. Hand in hand met een veredelaar als Axia werken we aan de tomatenrassen van morgen. Onder geconditioneerde omstandigheden komen continu nieuwe variëteiten aan het licht. En alleen die rassen die aan onze hoge eisen beantwoorden komen in de Agro Care kassen terecht.

ECW

Duurzaam omgaan met energie

ECW staat voor Energie Combinatie Wieringermeer. ECW Energy is als netbeheerder, energieproducent en handelaar nauw betrokken bij het aardwarmtenetwerk waar Agro Care in de Wieringermeer gebruik van maakt. Ook andere tuinbouwlocaties in het gebied Agriport zijn aangesloten op het netwerk dat duurzame warmte levert.

We care for
people