Wie wij zijn

Scroll
Agro Care

We care for people. Want het is niet een bedrijf dat tomaten teelt, dat doen de mensen.

Vier landen. Zeven locaties. En 1500 medewerkers. Dat is Agro Care. Twaalf maanden per jaar telen we tomaten voor de Europese retail. Tomaten die we produceren met respect voor de natuur, en vooral voor mensen. En waarvoor we graag samenwerken met anderen om ons heen.

Groeien, en niet alleen maar tomaten

Met een areaal van 261 hectare is Agro Care uitgegroeid tot een van de de grootste tomatenproducenten van Europa. We telen tomaten in diverse soorten, om tegemoet te komen aan de wensen van de grote retailorganisaties. Twaalf maanden per jaar leveren we een uniforme kwaliteit, door tijdens de groei niets aan het toeval over te laten. In de lichtarme perioden in Nederland blijft de productie op peil dankzij groeilicht. Extra capaciteit creëren we met onze Afrikaanse productielocaties in Marokko en Tunesië. Produceren met oog voor mens en natuur staat bij Agro Care voorop.

Zeven locaties, vier landen

Retailorganisaties stellen hoge eisen aan de leverbetrouwbaarheid van toeleveranciers. Met de schaalgrootte waarop we bij Agro Care ondernemen, kunnen we moeiteloos tegemoetkomen aan elk gewenst volume. En door de teelt te spreiden over meerdere landen hebben we in de Nederlandse winter perfecte uitwijkmogelijkheden: richting Marokko en Tunesië, waar de teeltcondities juist in die periode weer optimaal zijn voor een smaakvolle tomaat.

Desert Joy

Als een van de eerste teeltbedrijven in Nederland heeft Agro Care de potenties van een tuinbouwland als Tunesië ontdekt. Het leidde tot de start van Desert Joy, een productiebedrijf in het Afrikaanse land dat méér is dan alleen maar tomatenproducent. In Tunesië zijn we in staat optimaal invulling te geven aan onze slogan ‘We care for people’. Niet alleen door een grote werkgever te zijn die medewerkers kansen biedt zich verder te ontwikkelen, ook door initiatieven te nemen om de levensstandaard in de regio omhoog te brengen.