Jubileum

25 jaar

Vorig jaar vierden wij 25 jaar Agro Care. Een mijlpaal. Een moment om even bij stil te staan. Om trots om te kijken naar wat we met elkaar hebben bereikt. En om dan weer snel vooruit te kijken, naar de kansen die er nog liggen.

Agro Care 25 jaar

Bekijk de highlights tussen 1997 en 2022.

Philip van Antwerpen en Kees van Veen beginnen op 3,3 hectare in Rilland, Zeeland. Dan nog als teler van Tasty Tom tomaten. Het wordt Zeeland omdat de grondprijzen er een stuk aantrekkelijker zijn en grond in het Westland schaars is.

1997

Als beiden zich aansluiten bij Action Pearl Growers, verschuift de teelt naar Red Pearl tomaten. Kas twee van 3,3 hectare is in Zeeland in aanbouw.

1998

Aan de Strijp in Wateringen komt er een huurtuin bij.

1999

Er komt een naamswijziging: vanaf nu heet het bedrijf Agro Care! ‘No limits. No nonsense’ is de slogan die Philip en Kees vanaf nu waar gaan maken.

2000

Aan de Oranjepolderweg in Maasdijk breidt Agro Care uit met 3 hectare kas en een verpakkingsloods.

2000

Met een aantal collegatelers begint Agro Care met een eigen uitzendbureau, NL Jobs.

2000

De eerste buitenlandse expansie is daar: in Spanje.

2000

Pioniers? Dat kun je wel zeggen. In Zeeland gaat Agro Care tomaten telen onder belichting. Ook komen er warmtekracht­koppelingen te staan.

2001

En dat is drie: het areaal in Zeeland groeit met nog eens 7,6 hectare.

2004

Weer een opvallend initiatief: met nog drie partners begint Agro Care Greenpack, het grootschalige groenten­­verpakkings­bedrijf langs de A20 in Maasdijk.

2007

Weer ontdekt Agro Care een ‘nieuw’ tuinbouwgebied: nu worden er ook tomaten geteeld in de kop van Noord-Holland, in de Wieringermeer. De eerste twee kassen van 10 hectare staan er net of een jaar later komt er alweer 10 hectare glas bij.

2007
In de media

Agro Care zoekt het nog verder weg: in Tunesië. Daar kan in de winter worden geteeld om de Nederlandse productie aan te vullen.

2013

Agro Care introduceert Tazed en Cricks. Tazed, de meest smaakvolle en lekkerste tomaten. Cricks, een assortiment overheerlijke tomatenproducten gemaakt van Tazed tomaten.

2014

Kan het nog groter? Ja, door een fusie met Kesgro, het bedrijf van Ad van Kester en Paul Grootscholten. Zij nemen deel in de directie waar ook al eerder Bas Eilander in is opgenomen.

2016
In de media

Ondertussen staan de bouwers in de Wieringermeer niet stil, inmiddels voor de elfde en twaalfde kas.

2017

Ook in Marokko is Agro Care actief. In dit jaar neemt het bedrijf een 100%-belang in het bestaande teeltbedrijf in Agadir.

2018

Nog vier te gaan! In de Hillenraad-100, de ‘hitlijst’ van meest toonaangevende tuinbouwbedrijven, staat Agro Care op de vijfde plaats.

2019

Een deel van de aandelen komt in handen van investeerder NPM Capital, bedoeld om de verdere expansie versneld vorm te geven.

2019
In de media

Verdere uitbreiding met de overname van Greenco/Barendse in de Wieringermeer.

2019
In de media

Ook in Frankrijk gaat Agro Care van start. In een samenwerking met collegatelers CombiVliet en Van Den Bosch starten zij een bedrijf in Normandië dat uitsluitend voor de Franse markt opereert.

2020

25 jaar Agro Care. En... het is nog maar het begin!

2022

Even terugkijken op 1997-2022

Een bijzonder jaar, 2022. Niet alleen omdat er in de wereld van alles aan de hand is. Voor Agro Care is 2022 ook het jaar waarin we er een kwart eeuw op hebben zitten.

Ook al hebben we het gevoel dat we pas aan het begin staan: bij een feestelijk moment als dit past het om even stil te staan. Of beter gezegd: even stil te zitten, met 'The story so far' in de hand.

Veel plezier met het lezen.
Wij gaan verder met het boek voor de komende 25 jaar.

25 jaar. Het is niet het jubileum van het bedrijf, maar van al die mensen die zich er elke dag voor inzetten.

Het begon met een huurtuintje van 5000 vierkante meter, aan het Blauwhek in Maasdijk. Twee schoolvrienden, Kees van Veen en Philip van Antwerpen. En het idee om het groter, véél groter aan te pakken. In Rilland of all places, in Zeeland. De rest van het verhaal is bekend. Een kwart eeuw later is die halve hectare van toen gegroeid naar 261, in vier landen. We zijn een van de grootste tomatentelers van Europa.

Met z’n tweeën zijn we al lang niet meer. Agro Care is het bedrijf van velen. Wat we in die 25 jaar hebben bereikt, is de prestatie van iedereen die hier werkt. En van iedereen om ons heen, die met ons samenwerkt. Daarom willen we als directie iedereen bedanken die hier een bijdrage aan heeft geleverd. En die samen met ons verder bouwt. Want 25 jaar Agro Care is pas het begin!

De directie van Agro Care: Kees van Veen, Philip van Antwerpen, Ad van Kester, Paul Grootscholten, Bas Eilander, Stijn Weijns, Ruud van Steekelenburg, Marcel van der Loos, Ortwin Dijkstra, Bas Hanemaayer en Eric Schouten.