Eén van de succesfactoren van Agro Care is samenwerking. Al snel na de oprichting van Agro Care kwamen de oprichters Kees en Philip erachter dat het krachtiger is om bepaalde zaken gezamenlijk op te pakken.

Juist door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en het besef dat je tot meer in staat bent als je iets samen doet, gecombineerd met een open mind om groter te denken is Agro Care uitgegroeid tot een van de grotere spelers op mondiaal glastuinbouw gebied.

Een aantal succesvolle samenwerkingen waar Agro Care onderdeel van is vind je hieronder:

Harvest House

De samenwerking die de basis is van alle commerciële activiteiten is de krachtenbundeling in afzetorganisatie Harvest House. Door gezamenlijk op te trekken op gebied van commercie, marketing en regelgevingen kunnen de klanten maximaal bediend worden met een compleet assortiment aan vruchtgroenten.

Greenpack

Deze samenwerking tussen 5 grote Nederlandse tomatentelers is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest moderne, efficiënte en vooral flexibele verpakkingsbedrijven voor vruchtgroenten. Op een oppervlakte van 40.000 M2 wordt jaarlijks 99 miljoen kilo tomaten verpakt in 250 miljoen verpakkingen. Naast het verpakken heeft Greenpack ook een belangrijke logistieke functie.

Greenblend

Greenblend is gespecialiseerd in de verwerking van vers geoogste tomaten tot een uitzonderlijke tomatenblend voor gebruik in de industrie en foodservice. Deze blend bevat geen kunstmatige toevoegimngen en bestaat uitsluitend uit tomaten die volgens Nederlandse kwaliteitsstandaarden zijn geteeld. Doormiddel van een innovatief productieproces en ingrediënten van topkwaliteit wil Greenblend zich onderscheiden in de markt van bewerkte tomaten en pulp

De verkoop van de Greenblend producten verloopt via telerscoöperatie Harvest House

NL Jobs

Bij de teelt van tomaten komt heel veel mensenwerk kijken. Met de oprichting van NL Jobs samen met een aantal Westlandse telers en kwekers heeft Agro Care een groot gedeelte van de arbeid voor het productieproces ondergebracht bij deze uitzendorganisatie. In totaal heeft NL Jobs rond de 2500, voornamelijk Poolse, medewerkers in dienst. Naast de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden kan NL Jobs ook zorgen voor huisvesting, educatie en andere ondersteuning aan het personeel.

Nitea

Dit IT-bedrijf werd in 1999 opgericht door kwekers voor kwekers met het idee het toenmalige aanbod van arbeid en productieregistratie pakketten verbeteren, om in te kunnen spelen op de groeiende, cruciale rol van ICT in de glastuinbouw. Inmiddels is Nitea uitgegroeid tot toonaangevende speler op dit gebied.

Axia

Axia is een in 2011 opgericht, innovatief veredelingsbedrijf in groentezaden voor gestookte glazen kassen, belicht en onbelicht.

Onderscheidende groenterassen ontwikkelen, die zowel uitblinken op het gebied van kwaliteit als op het vlak van kwantiteit was de doelstelling in 2011.

In het korte bestaan van Axia heeft deze organisatie al een aantal commerciële rassen weten te ontwikkelen, wat uitzonderlijk snel is.

CombiCoop

In 2010 besloten collega teler Combivliet en Agro Care tot de oprichting van CombiCoop. CombiCoop is een adviesbureau voor inkoop- en projectmanagement. Van teeltmaterialen tot de materialen voor nieuwbouwprojecten, alles wordt sinds die tijd centraal ingekocht. Ook begeleidt Combicoop de diverse nieuwbouwprojecten en groot onderhoud bij Combivliet en Agro Care.