Agro Care is in 1997 opgericht door de studievrienden Philip van Antwerpen en Kees van Veen. Al sinds de oprichting van Agro Care hebben Philip en Kees laten zien dat bepaalde zaken in deze sector niet altijd vanzelfsprekend hoeven te zijn.

Tegen een hoop adviezen in werd in 1997 de eerste 8 hectare grond aangekocht pal aan de Oosterschelde in het Zeeuwse Rilland. 8 hectare was, zeker in die tijd, een enorm areaal voor glastuinbouw en dat op een locatie waar nagenoeg nog niets van tuinbouw aanwezig was. Hun project werd dan ook door velen met argusogen bekeken.

Samenwerking

Jaren later is Agro Care nog steeds een beetje een vreemde eend in de ‘glastuinbouw bijt’. Diverse samenwerkingen en deelnemingen hebben Agro Care gemaakt tot één van de grootste en innovatieve spelers binnen de mondiale glastuinbouw. Heden ten dage groeit het bedrijf nog steeds verantwoord en gestaag door.

Tunesië

In 2011 werd door Agro Care besloten een deel van de teelt in de winter te verplaatsen naar een locatie met een beter winterklimaat voor de tomatenteelt.

Tijdens deze zoektocht werd vooral gekeken naar; ontsluiting richting Nederland, zonuren, aanwezigheid van gas en voldoende water zonder dat dit invloed heeft op het drinkwaterniveau in de regio.

Uiteindelijk werd deze plek gevonden in het zuidoosten van Tunesië. In de buurt van de kustplaats Gabes, bij El Hamma, werd de ideale plek gevonden voor de nieuwe stappen van Agro Care. In 2013 werd hier gestart met de bouw van de eerste 2,5 hectare kassen onder de naam Desert Joy.

Agro Care 2020

In 2016 werd, na een intensieve samenwerking van 20 jaar, door Agro Care en tomatenteler Kesgro besloten hun krachten te bundelen in een fusie tussen deze twee bedrijven. Onder de naam Agro Care zal de organisatie in de toekomst nog beter in staat zijn om hun klanten te kunnen bedienen met een jaarrond, breed assortiment tomaten.

Na deze fusie én overname van een bestaande teelt locatie in Noord Holland, beslaat het totale teeltoppervlak van Agro Care in 2020 zo’n 200 hectare waarvan 151 hectare in Nederland en 30,5 hectare in El Hamma Tunesië en 18,5 hectare in Agadir Marokko.

Op de verschillende locaties van Agro Care worden in totaal 11 soorten tomaten geteeld voor, voornamelijk, Noord Europese supermarkten en exporteurs.